VÅGA MINNAS – Film och samtal med Ewa Cederstam

VÅGA MINNAS – Film och samtal med Ewa Cederstam

”Det har gått 25 år och det är så lite jag kommer ihåg. Jag minns inte polisförhöret och jag minns inte heller rättegången och jag har aldrig pratat med mina föräldrar om våldtäkten, men den finns alltid där ändå.” – Ewa Cederstam
Våga minnas är en ovanligt modig dokumentärfilm om att sätta ord på det som varit nedtystat och möta det man helst velat glömma. En film om att gå vidare. 

När filmaren Ewa Cederstam fick frågan vad hennes då aktuella filmprojekt om dömda våldtäktsmän egentligen handlade om, blev hon själv förvånad över det svar hon gav. – Den handlar om mig, om min egen våldtäkt. Det blev starten på en lång resa tillbaka till det som hände då. Med dokumentära scener skildrar hon mötet med sin familj och sina vänner i jakten på sina egna och andras minnen av den våldtäkt som hon utsattes för som artonåring. Hon låter också polisen göra ett nytt förhör med henne för att få hjälp att hitta tillbaka till det som hände.

Filmen visas på Bio Roxy söndag 25 mars. Eva besöker själv Örebro och deltar i ett samtal efter filmen. Alla är välkomna!

INFO:

 Filmen Våga minnas av Ewa Cederstam visas söndagen den 25 mars på Bio Roxy. Tid: kl. 15.00, insläpp kl. 14.30. Samtalet med Ewa Cederstam startar efter en kort paus, kl. 16.30 till max kl. 18.00. Förköp: Örebro kompaniet, Bio Roxys kassa (kl. 18.30-19.15 alla dagar). Bokning av biljetter på tel: 216090 / 216092 / 216085. Pris: 75 kr.

OBS! Inträde! 75 kr

Huvudarrangörer: Örebro Universitetet, Örebro Läns Landsting Samhällsmedicin och ABF/Tankarnas trädgård. 

Våga Minnas – Affisch

Bio Roxys hemsida: http://www.bioroxy.orebro.se/