UTÖYA: Högerterrorn mot arbetarrörelsen i historisk belysning. Föreläsning med historikern Håkan Blomqvist

UTÖYA: Högerterrorn mot arbetarrörelsen i historisk belysning. Föreläsning med historikern Håkan Blomqvist

UTÖJA: HÖGERTERRORN MOT ARBETARRÖRELSEN I HISTORISK BELYSNING.

Massakern på norska Utöja den 22 juli handlade inte om terror i allmänhet utan hade det uttalade syftet att utrota en framväxande generation av socialister. De var det värsta massmordet mot nordisk arbetarrörelse sedan finska in­bördeskriget 1918. Högerterror har drabbat den internationella arbetarrörelsen sedan dess uppkomst. Föreläsning med Håkan Blomqvist, historiker vid Söder­törns Högskola.

 Håkan Blomqvist är en historiker vid Södertörns högskola som forskar om bland annat den svenska arbetarrörelsen, Sovjetunionen, och antisemitism och rasism. Håkan har en bakgrund som arbetare, journalist/redaktör och folkbildare och inledde sin akademiska karriär sent i livet. Tillsammans med de akademiska uppgifterna är han fortfarande aktivt engagerad i kvällskurser och utbildningar för fackligt aktiva och andra deltagare i äldre och nyare sociala rörelser.  Han var under många år chefredaktör och ansvarig utgivare för tidningen Internationalen.

Onsdag 12 september kl. 18.30.

Kulturhuset, Järnvägsgatan 8, Örebro 

Fri entré – Varmt välkommen!

Sprid gärna: Affisch Håkan Blomqvist

Missa inte att besöka ABFs 100-årsutställning Drömverkstan – om lusten att lära som visas på Kulturhuset under september!