SLUTA MOBBA – en föreläsning av Björn Hultman

SLUTA MOBBA – en föreläsning av Björn Hultman

”Mitt namn är Björn Hultman och jag är 23 år. Jag föreläser om mobbning i skolor, för jag var själv mobbad under 9 års tid på grundskolan. Min skola gjorde inget åt problemet, de blundade och förnekade. I 8:an blev jag deprimerad och i 9:an orkade jag inte längre och gjorde därför ett självmordsförsök. Jag blev både psykiskt och verbalt mobbad, eleverna såg på och gjorde inget medan lärarna blundade. Ingen tog mig på allvar, inte förrän efter självmordsförsöket.”

Föreläsning handlar om hur kan vi upptäcka de utsatta, och mobbarna? Hur många är egentligen mobbade, hur ser det ut i skolorna idag? Vad kan varje enskild individ göra för att stoppa och förebygga det? Hur mycket påverkar mobbningen ens liv under tiden man är utsatt och i framtiden? Vad har man för skyldigheter som vuxen?

MER INFO PÅ:
http://antimobbning.wordpress.com

 Hjalmar Bergman-salen, Stadsbiblioteket, Örebro

Måndag 23 april kl. 18.30. FRI ENTRÉ – VARMT VÄLKOMMEN!

Affisch Björn Hultman