Sex som funkar

Sex som funkar

För att få personlig assistans ska en rapportera alla minuter i vardagen där assistansen behövs. Toalettbesök, ombyten, matintag, umgänge med vänner och familj, nöjen och så vidare utforskas under lupp, men av de assistansanvändare som är tillfrågade har ingen någonsin fått frågan om vilken assistans de behöver för att kunna ha intima relationer. Eller för att onanera för den delen. På hjälpmedelscentralen finns hjälpmedel för att kissa, bajsa, äta, förflytta sig, bada och så vidare. Men någon form av hjälpmedel för sexuell stimulans? Det är inte att tala om.

Vad säger det oss som söker oss dit för att få leva ett vanligt gott liv? Vad säger det oss om vad som får ingå i våra liv? Personer med normbrytande funktionsvariationer tenderar att avkönas och avsexualiseras.

Frida Ingha
, krönikör och debattör, vill ha ett rikt och experimentellt sexliv och att det ska funka ihop med hennes livsstil med personlig assistans. Frida driver också bloggen EttGottLiv.com. Välkommen till en föreläsning fylld av ärlighet, humor, svåra frågor och oblyga svar!

Tisdag 3 april kl 18.30
ABF Örebro, Fredsgatan 18

Fri entré! Varmt välkomna!

Föreläsningen kommer teckenspråkstolkas.

Affisch för utskrift: FridaIngha