Se filmen Transition 2.0 gratis på Bio Roxy!

Se filmen Transition 2.0 gratis på Bio Roxy!

Välkomna att se filmen In Transition 2.0 där vi får ta del av vad människor gjort jorden runt för att skapa ett hållbarare samhälle. Filmen visar hur vi kan möta osäkra tider med kreativitet, initiativ och ”engagerad optimism”. Till vår hjälp att kanalisera våra funderingar och förväntningar har vi Anders ”Framtidsveckan” Persson. Om andra kan, varför skulle då inte vi kunna?

In Transition 2.0 är en inspirerande neddykning i omställningsrörelsens mångfald. Den visar berättelser från hela världen. Samhällen som odlar mat vid tunnelbanan, startar en digital valuta och inrättar egna solenergibolag. Omställning är en idé som spridits som ett virus, ett socialt experiment som handlar om att bemöta osäkra tider med lösningar och optimism.

Anders Persson, Studiefrämjandet Hälsingland (inspiratör, folkbildare och grundare av Framtidsveckan) berättar om hur samverkan mellan eldsjälar, grupper och kommuner har bidragit till att skapa en bättre framtid för sig själva och sin omgivning; med allt från lokal mat, elproduktion, lokal ekonomi, företagssamverkan, ekobyar, transportlösningar mm.

Vi bjuder på fika, diskuterar och presenterar även handledningsboken ”Sverige ställer om”. Vill du låna filmen och visa på hemmaplan? Länsbygderådet lånar gärna ut den för spridning.

Torsdag 4 oktober kl. 18.00-21.00. Bio Roxy, Örebro

Välkomna till ett givande kväll med hållbar utveckling i fokus!

Fri entré – Varmt välkommen!

Arrangörer:

Länsbygderådet i Örebro: Anette Jansson 070-67 37 834, anette.lbrorerbro@helasverige.se

Studiefrämjandet, Studieförbundet Vuxenskolan & ABF.