Samtalskvällar i Kopparberg med Ljusnarbergs ambassadörer!

Samtalskvällar på biblioteket i Kopparberg

En kväll med berättandet i centrum. Berättelser om erfarenheter och upplevelser från uppväxt, utbildning och yrkesliv. I den här samtalsserien kommer Ljusnarsbergs ambassadörer till tals.

Bengt Ljung – Internationell företagare

Torsdag den 31 januari 2013 kl.18.30-20.00

Moderator: Jeanet van Dam

Bengt föddes i Kopparberg 1941, Han sökte sitt första jobb 1967 och sedan har det bara rullat på. Efter en lång internationell yrkeskarriär på stora företag inom gruv-, stål- och energisektorn återvände han till Sverige 2001.

Richard Voigt – platschef Kopparbergs Bryggeri, f.d.  elithandbollsspelare

Torsdag den 21 mars 2013 kl.18.30-20.00

Rickhard föddes 1978 i Kopparberg och har redan från barnsben haft bryggeribranschen i sin närhet genom sin far som var bryggmästare och platschef på bryggeriet på orten. Efter gymnasiet blev det därför naturligt för Rickhard att studera vidare på Scandinavian School of Brewing i Köpenhamn.

Madeleine Parviainen – Forskare inom fysik

Torsdag den 23 maj 2013 kl.18.30-20.00

Madelene är född 1977 i Kopparberg. Hon har alltid varit teknikintresserad och efter Naturvetenskapliga programmet i Lindesberg så läste hon teknisk fysik vid Linköpings Universitet. Efter det kompletterade hon med en Civilingenjörsexamen från Medieteknikprogrammet vid samma universitet, för att fortsätta med studier och forskning i Tyskland. Madelene är nu tillbaka i Kopparberg och arbetar som systemkoordinator på Kopparbergs Bryggeri.