njut dig frisk!

njut dig frisk!

NJUT DIG FRISK!

– Vitaminer är mat, inte piller och preparat.

En ny fantastisk föreläsning med Tommy Svensson!

Vitaminer, mineraler och andra ämnen är livsviktiga för vår kropp. Har vi en bra balans i vår kost minskar även risken för allergier, psykiska besvär och en rad andra sjukdomar. Tommy Svensson har bl.a. skrivit boken Handbok om Vitaminer där man kan läsa om vilken mat som innehåller rätt vitaminer och andra ämnen som kroppen behöver dagligen, och vad som händer i kroppen om man får i sig för lite av dem.

Efter flera år med den populära föreläsning ”Bli en Kräsen Konsument” om tillsatser i mat, satsar han nu på en ny föreläsning när det gäller friskvård. Tommy medverkade under hösten 2010 i ”Efter tio i TV4”. Han är även känd från ”Matakuten” som handlar om vår skolmat, både under 2008 och 2009.  

Kunskapen om husmanskost och vitaminrik mat har på senare tid minskat allt eftersom färdigmat och kosttillskott ökat i samhället. Färdigmaten ger bara en snabb mättnadskänsla, men saknar viktiga ämnen. Kosttillskott är i de flesta fall helt syntetiska eller innehåller många tveksamma ämnen. Vilka tillskott kan eller ska vi äta? Vilken mat är viktig? Detta är frågor du får svar på under föreläsningen.

Detta är en föreläsning du inte får missa! Tommys inspirerande, spännande och underhållande sätt att föreläsa ger många nya tankar och förändrar förmodligen många inköp i framtiden.

         

Veboa, Kulturcentrum Berget, degerfors

Entré 30:- (Fika ingår!)

VARMT VÄLKOMMEN!

Föranmälan: 0586-420 90. ella.jansson@abf.se

0586-501 40. carina.israelsson@abf.se