Möt Pär Holmgren!

Möt Pär Holmgren!

Meteorologen, författaren och klimatkämpen Pär Holmgren kommer till Tankarnas trädgård – Välkommen till en engagerande föreläsning om klimatförändringar och det hållbara samhället!

Pär berättar:

”Det som från början fascinerade mig med meteorologi var komplexiteten i vår atmosfär. De rent teoretiska utmaningarna och den avancerade matematiken var mer spännande än själva vädret. Det var nog delvis samma sak med klimatfrågan för mig i början. Bara tanken på att själva klimatet kunde förändras, något som globalt varit ganska stabilt de senaste tusentals åren. Idag är det mer de humanitära rättvisefrågorna som driver mig. Helhets-perspektiv och tvärvetenskapligt tänkande har blivit viktigare än den teoretiska detalj-kunskapen som fick mig intresserad från början. En viktig anledning till den förändringen är att jag har fått möjligheten att träffa och diskutera med så många intressanta och kunniga personer under de senaste åren. De är människor som jag lärt mig mycket av, både när det gäller möjligheter till teknikutveckling och insikter kring vilka konsekvenserna kan bli om vi inte tar klimatfrågan på tillräckligt stort allvar.”

Läs mer på Pärs Hemsida!

Tisdag 16 april kl. 18.30. Betelkyrkan, Centrumgården Örebro

Fri Entré – Varmt välkommen!

Sprid gärna: Affisch Pär Holmgren