DOLD AGENDA – möt vinnaren i tävlingen årets rookieförfattare!

DOLD AGENDA – möt vinnaren i tävlingen årets rookieförfattare!

Dold agenda är Elisabeth Akteus Rex debutroman och första delen i en ”makt-triologi” som delvis baseras på verkliga och självupplevda händelser.

Handling

Emelie Törnqvist är en ung, ensamstående mamma som kämpar med att försöka kombinera hemmalivet i Örebro med karriären i Stockholm, samtidigt som hon brottas med svåra minnen från det förflutna och en ansträngd relation till sitt ex. När det dyker upp en serievåldtäktsman i hennes hemstad som lämnar polisen lamslagen, samtidigt som tullen i Stockholm hoppas kunna spränga en internationell knarkliga, hamnar Emelie Törnqvist i hetluften utan att hon anar det. Hon blir plötsligt en nyckelperson som kommer att spela en avgörande roll, men händelserna tvingar henne också att möta demonerna från sitt förflutna. Dold agenda är en spänningsroman som kretsar kring makt, våld och droger, men även kring helt vanlig vardagsproblematik.

Om Elisabeth

Elisabeth Akteus Rex är en envis trebarnsmamma som lever med mottot att ”allting är möjligt”. Hon föddes 1980 på Hisingen, där hon bodde de första tio åren av sitt liv. Hon har sedan dess bott bland annat i Dalsland, Stockholm och är nu bosatt i Örebro, tillsammans med man och barn.

Sexton år gammal flyttade Elisabeth hemifrån och extraknäckte med att skriva noveller som publicerades i olika tidningar. Hon bestämde sig redan då för att någon gång i livet bli författare men har även hunnit jobba som bland annat receptionist, advokatsekreterare, ekonomiassistent, VD-sekreterare, gruppchef, projektledare och gyminstruktör. Samt medverkat i dokusåpan 69 grader Nord på Kanal 5. Elisabeth vann i år tävlingen ”Årets Rookieförfattare” som anordnades av Nerikes Allehanda och ABF. Hennes spänningsroman Dold agenda ges ut på Hoi Förlag. 

Vi bjuder på frukost från 7.30 – Föreläsning kl. 8.00–08.45 

Fredag 7 december kl. 08.00, ABF, Drottninggatan 38, Örebro 

Fri entré – Varmt välkommen!

Sprid gärna: Affisch frukostföreläsning Dold agenda